Saker som är viktiga att tänka på när man renoverar badrum och kök

Att renovera badrum och kök är väldigt populärt. Dels för att det är de rum som utstår mest slitage men även för att det finns så många spännande val att göra när det kommer till renovering.

Material

Valet av material är ett av de viktigaste besluten som behöver fattas vid renovering av kök och badrum. Det ska både skydda mot fukt och vara trevligt att se på under en längre tid – detta eftersom du inte vill renovera badrummet eller köket i första taget bara för att du är less på kaklet. Här är det alltså bättre att inte följa trender utan välja material av hög kvalitet som håller länge. Våtrumstapeten är lättast att sätta upp själv medan de flesta anser att kakel och klinker blir mest elegant.

Inredning

När du väl har bestämt dig för vilket material som du vill använda dig av så är det dags att välja ut inredning. Det är här du verkligen får en chans att sätta en personlig prägel på ditt kök eller badrum om du så önskar. För tips och inspiration på hur du sätter en personlig prägel på ditt badrum så kan du läsa denna artikel från Sköna Hem. Där kan du se hur man med enkla medel förvandlar billiga produkter från IKEA till stilfulla badrumsmöbler, till exempel genom att måla om bänkar i vitt för att använda för handduksförvaring.

För köksinredning finns också mycket information att hämta. Då kan det vara en bra idé att använda sig av bilder på nätet för att se vad andra personer har gjort för inredningsval i sina kök för att hämta inspiration. Här hittar du till exempel inspiration i bilder av 20 olika kök.