Så väljer du rätt tapet eller färg till vardagsrummet

Vardagsrummet är ett rum som vi spenderar stora delar av vår lediga tid i. Därför är det viktigt att vi tycker att det är trivsamt att vistas i rummet. Om du inte gör det kan det vara en bra idé att ge rummet ett lyft. Till att börja med kan du få in en ny känsla genom att skaffa nya tapeter eller måla om väggarna.

Tapeter

Om du vill att ditt vardagsrum ska sticka ut i mängden ska du satsa på en fin tapet. Det finns många olika sorters tapeter på marknaden. Ta en titt här för att få en inblick i hur många tapeter det finns att välja bland. Eftersom att utbudet är stort kan det vara svårt att bestämma sig. Ett tips är att utgå från vilka färger du gillar och försöka matcha tapeterna med resten av din inredning. Välj den tapet som passar din stil. Sedan är det bara att börja tapetsera.

Färg

Men du kan också måla väggarna med en färg. Det finns måla nyanser att välja bland. Några exempel på vanliga färger till vardagsrummet är beige, grå, vit, blå och grön. Dessa färger är lugnande färger. Därför används de ofta i vardagsrum. Men om du föredrar någon annan färg funkar det också.