Inredningstips vid sjukdom

För dem som är svaga, har problem med rygg och knän eller problem att gå behöver inredningen inte bara se bra ut. Den ska fylla en god funktion och utformas för att hjälpa personen att få vardagen att fungera bättre. Det finns flera smarta produkter och möbler som du kan använda i hemmet för att göra hemmet fint och livet lättare. 

Ställbar säng

Den viktigaste möbeln i hela hemmet är nog sängen. Där spenderar vi flera timmar varje natt och tar en och en annan tupplur under veckan. För den med problem eller smärta kan dock sömn kännas långt borta eller obekvämt. Andra kan se sänggåendet som en stor uppgift då det är svårt att ta av kläderna och komma upp i sängen. Med en ställbar säng kan du justera den exakt såsom du vill ligga för att vara bekväm och sova smärtfritt. Du kan kombinera din ställbara säng med en vanlig säng för din partner utan att det är någon skillnad i utseendet och färg.

Höja vitvarorna

Har du problem med rygg och knä vill du inte sitta hukad eller böja dig ned flera gånger om dagen. Ett sätt att motverka detta, som vi uppmuntrar alla att göra oavsett problem eller inte, är att höja upp vitvarorna. Skaffa en ställning till torktumlaren och tvättmaskinen så de kommer upp från golvet. Under ställningen kan du förvara lådor på hjul och därmed få mer förvaring i tvättstugan. I köket kan du skippa den vanliga golvugnen och köpa en ugn som byggs in i ett kökskåp. Du får bättre översikt över bakningen och det är lättare att ta in och ut varm mat när den är i midjehöjd. Du kan även sätta in micron i ett högskåp men tänk på att ingen av dem ska sitta i huvudhöjd eller högre. Om du tappar något när du plockar ur ugnen eller micron kommer den varma maten hamna över dig istället för på golvet.