Inred med hjälp av belysning

Belysning är viktigt när det gäller att skapa rätt atmosfär i ditt hem. Alltför ofta glömmer vi det och hänger bara upp en lampa i taket och sen får det vara. Det kan dock göra en enorm skillnad om vi tänker till litegrann och planerar belysningen i vårt hem.

När vi möblerar våra hem så gör vi ju det oftast enligt funktionen för olika delar av huset eller rummet. I ett vardagsrum till exempel har vi ofta en TV-hörna, en läshörna och kanske en matsal. Då kräver varje del sin egen form av belysning för att fungera optimalt.

Olika typer av belysning

Den belysning vi väljer för ett arbetsrum eller bord bör vara stark, klar och riktad mot själva arbetsytan. Likaså i köket, där belysningen bör vara stark nog så att du kan se vad du gör. Däremot i myshörnan i soffan så kanske vi vill ha lite mjukare belysning som ger en lugnare stämning.

Börja med att planera hur du vill att varje rum och del av rummet ska kännas. Skriv ner vilken slags belysning som skulle passa i varje del och ge dig sedan ut på nätet och hitta något passande.

När vintermörkret sedan kommer så är du redo för varje eventualitet och kan njuta av varje del av ditt hem.