Bygg och inred en bastuflotte i sommar

Nu när vårsolen börjar värma dig och väcka upp det gröna i naturen, är det enkelt att inse att sommaren snart är här. Under härliga sommarkvällar kan det vara skönt att ha en bastuflotte till förfogande.

Du kan köpa en färdig bastuflotte eller också bygga den själv. Fundera ut allt vad du vill ha i din bastu förutom själva bastun. Du vill kanske ha ett litet omklädningsrum och möjligtvis en liten veranda. En stege kan vara bra att ha, så att det är enkelt att komma opp ur vattnet efter ett uppfriskande dopp.

Vilken stil ska din bastu ha?

Ta en titt online för att få inspiration. Där hittar du en massa olika variationer på stilar för din bastu. Du kan till exempel välja en traditionell stil eller göra en mera modern bastu. Använd dig av glasytor om du vill ha en mer öppen design. För en mer intim känsla kan du använda små fönster.

Inredning

För att göra din bastuflotte mer personlig kan du inreda den helt som du vill. Använd dig till exempel av trä, rostfritt stål eller plast. Du kan också variera utseendet med olika textiler, hygienprodukter och ångstenar. Det finns därtill en mängd olika doftprodukter som du kan använda i din bastu.