Blanda gammalt med nytt

Idag är det populärt med återbruk i alla former, det kan vara allt från att dekorera trädgården med kreationer gjorda av trasiga lerkrukor eller trätunnor till att klä om en gammal vacker soffa eller fåtölj. 

Det finns så många olika sätt att renovera gamla möbler och saker på och det enda som sätter stopp för kreativiteten är din egen fantasi. Det finns många tips att finna både i olika heminredningstidningar men även på olika inredningsprogram på tv eller via bloggar och stylingalbum på nätet. Det första intrycket någon får när de kommer till dig på besök är din trädgård och din fasad så du kan gärna börja här. Blanda olika material, både metall och trä och dekorera med en gammal kratta, brunn eller varför inte en personlig gammal ytterdörr som fräschats upp.

Gå sedan vidare till din inredning där du gärna kan blanda gammalt och nytt men se till att göra det smakfullt så att det inte upplevs som ett kaos när man kommer innanför dörren. Hittar du en stadig gren eller ett träd i skogen så kan du behandla den och använda den som klädhängare i hallen, köp en gammal byrå på loppis som du målar om eller tapetserar och en stol eller nättare fåtölj du kan klä om sitsen på så får du en personlig och annorlunda hall. Ta sedan rum för rum och piffa upp allt eftersom du hittar möbler och inspiration.